Promosi Rumah Semi D di Puncak Iskandar , Perak

Assalamualaikum…

Lama betul tak update blog 

bz bebenor sekarang ni …bz layan diri sendiri yang malas

penyakit lama datang kembali hahah

parah2 

tapi kali ni kembali bersemangat nak menulis

sebab nak tolong seseorang yang bertanyakan pasal rumah di puncak iskandar 

well sebagai rakan tetangga seri iskandar…saya rasa bertanggungjawab pulak nak pergi  tolong tanyakan…

cewah, bajet bagus la plak…

Untitled-1

balik dari sekolah haritu lepas baca komen pn aisha ni

terus saya menyinggah ker opis MRCB  kat seri iskandar ni 

sambil2 cuci mata tengok rumah kat situ …

okeh opis MRCB ni terletak dekat dengan pintu gerbang bandar teknologi tu…

meh saya bagi peta opis dia

img_map

pejabat MRCB Seri iskandar

 

Rumah dah banyak yang terjual kecuali ada lagi beberapa unit rumah SEMI D setingkat .

Harga yang saya tanyakan bagi model CASPIA ni adalah RM348,888

dengan keluasan 50 x 90..besar jugak 

Scan0014

Puncak Iskandar, semi D Caspia

 

 

siap dapat 5% rebet selepas rumah siap..

dalam bentuk cash lagi…lebih kurang RM 17 ribu jugak tu….

hahah lepas la untuk  buat grill n kabinet dapur 

yang saya tengok pada model kat opis tu cantik jugak rumah ni 

yang ni details spec Caspia ni 

Scan0015

Puncak Iskandar, semi D Caspia

 

Kalau ada yang berminat saya ada tanyakan caranya macam mana..

1’st kena booking la…harga booking macam ni :

kakitangan awam     : RM 100

Kakitangan swasta  : RM 1000

untuk lawyer pulak : FREE 

stamp duty                 : RM4000 

 

kepada pn Aisha Rahmat, kalo berminat boleh contact kak nagina ni 

baik n ramah tamah orangnya ^_^

Scan0016

contest lagi!!! menang untuk ke korea

Hai

sapa nak menang tiket untuk ke korea??

kepada peminta drama2 korea, k-pop artist , running man khasnya

memang wajib la untuk  join this contest

2014_oct_contest_nescafe_caramel_latte_220x300

nescafe ke korea

 

huhu best kan?

kalau saje2 nak beli tiket bukannya murah TIKET KE KOREA

tapi kalau hotel boleh dapat lagi yang murah2 macam HOTEL2 MURAH  KOREA 

so alangkah bestnya kalau dapat tiket FREE!!!!!

siap boleh pergi melancong ke Korea dengan artis lagi

sape yang menang korang akan ke Korea bersama dengan Aizad AF fans club

2

nescafe ke korea

 

Tempoh Peraduan adalah pada 14 okt – 31 okt 2014

caranya sangat mudah

3

nescafe ke korea

bagi peminat Aizad Af , kalau korang macam tak yakin nak menang kan

bleh jugak join , target untuk  dapat saguhati pon jadilah…hihihi

dapat la jugak piring hitam Aizat Amdan tu

5

nescafe ke korea

tapi yang memang giler habis dengan korea tu

meh saya bagi picture yang boleh buat korang bersemangat untuk join contest ni

4

 

wink..wink..wink…

saya dah, korang bila lagi??

 

 

Happy Deepavali

hai

happy Deepavali kepada semua kaum india di  Malaysia

terutamanya kepada sahabat2  india saya ^_^

417112_10151171549148171_978033543_n

 

moh kita kita ambik tahu siket pasal Deepavali ni kan ..

baru lah betul 1Malaysia namanya..hehe

Deepavali ni atau boleh jugak panggil Diwali ni adalah pesta cahaya…

orang Hindu jer yang sambut deepavali ni

tapi kalau kat Malaysia, semua pon sambut

yang bestnya semua orang dapat cuti setiap kali  perayaan ni..hehhe

Selain tu cahaya bagi kaum hindu ni membawa maksud harapan, kemenangan dan kebahagian .

Pagi2 Deepavali ni diaorang akan mandi minyak

tujuan dia adalah untuk menghapuskan dosa.

kemudian akan ke kuil untuk sembahyang.

Sama macam perayaan kita jugak, budak2 akan dapat duit raya !!! hehehe

nampak tak DUIT tu salah satu faktor kepada  kegembiraan??

Sempena hari deepavali ni

 ada baiknya kita semaikan semangat 1 malaysia dgn belajar bahasa tamil..

Kpd peminat tegar ☺ kelas b.tamil pun dibuka:

onne-1
rende-2
monre-3
nalle-4
anje-5
arre-6
yelle-7
yetthe-8
ompathe-9
Patthe-10
makan-sappathe
minum-kudingge
pergi-po
rumah-viddu
ayam-koli
kaki-kal
susu-paal
waktu-mani
tulis-ellethu
baca-padi
duit-valli
cakap-soll,pese.
sekarang-ippo
diam-sattham
bahaya-apayam
cikgu-asriyar,sir
nanas-nannasi
emak-amma
bpk-appa
adik perempuan-thanggachi
adik lelaki-thambi
saya-yen,naan
kemana-yengge
ramai,banyak-rombe
cantik-allagana
bunga-pu
sekolah-pallikudem etc.

hehe…

cuba korang  bina ayat dalam bahasa tamil…hehe

Menangi tiket percuma ke Jepun 2014 !!!!

Hai,

Bahang mood untuk bercuti makin terasa ni

membuak-buak kata orang …

lagi lah bila jumpa lubuk2 tiket free ni kan ..hahha

sapa yang tak suka kan, boleh jimatkan duit untuk shopping …wink2 ^_^

1

hah ada contest untuk menang tiket ke jepun!!!

caranya mudah jer korang hanya perlu berdaftar sahaja

hanya dengan 3 langkah mudah untuk pendaftaran

Langkah 1. Kilik pada butang「Apply here」dan isi borang kemasukan dalam Japan Trend Ranking

( rujuk website Japan Trend Ranking )

Langkah 2. Emel pemberitahuan akan dihantar ke peti surat emel anda.

Langkah 3. Klik pada link URL yang tertera dalam emel untuk menyempurnakan pendaftaran.

Untitled

Pendaftaran sebagai ahli Japan Trend Ranking adalah dengan secara automatik dikira sebagai pendaftaran penyertaan promosi.

*Pendaftaran sebagai ahli Japan Trend Ranking adalah percuma.
*Pendaftaran sebagai ahli Japan Trend Ranking juga boleh dibuat menerusi akaun Facebook atau Twitter ^_^

mudah kan? daftar ajer…mana nak tahu kot2 tuhan nak bagi rezeki

sesungguhnya rezeki dari Allah s.w.t tersangat lah luas dalam apa2 bentuk sekalipun…

saya dah, korang bila lagi?

psst…kalau tak menang pon tak ape …

ada banyak peluang murah ke jepun

boleh klik  di   HOTEL MURAH DI JEPUN 

                           TIKET MURAH KE JEPUN 

 

 

Mencari penerbangan paling murah !!!

Hai,

Bila da nak masuk hujung2 tahun ni

kepala mula la duk berpikir2  mana la mau bercuti plak kali ni

setahun bekerja non stop ( ecece bunyik mcm pekerja cemerlang jerk ) …

macam kita la yang paling busy kat opis

imagesphui kt diri sendiri !!  hahah!!

Kadang2 bila kita nak merancang cuti ni sebenarnya  kat mana2 pon tak kisah la kan

sebab yang paling penting adalah kita kena tahu apakah  faktor terpenting tujuan kita bercuti..

saya ni kekadang pening gak dalam duk cari faktor ape yang boleh  yakinkan hubby

bila nak  tentukan  destinasi nih

penting dapat kelulusan dari hubby sebab 70% kos dtgnya dari kocek suami tersayang

hahah…kopak kan laki sendiri tak ape kan? ^_^

okeh ni list yang ada dalam kepala saya

1. adakah tempat tu dapat relaxkan minda?(lupakan hal tempat keje)  wajib utk santai2 diri

2.kawasan sekitar best x? yang penting wajib ada tempat shopping ler

3. sebelum ni pernah pergi x? black list awal2 tempat yang pernah pergi  muahaha

4. tempat makan2 banyak ker tak? paling  penting yang halal la

okeh la katakan  nak pergi universal studio tu kan yang kat singapore

resorts-world-universal-studios-sentosa-590x379

dah cakap dekat hubby  teringin jugak nak bergambar kat depan globe ni

tak dapat nak pusing all around the world pon tak pe

janji dapat ambik gambar dengan globe ni kira dah pusing 1 dunia la tu..hahah

bila duk baca review pasal universal studio tetiba rasa mengidam la pulak

eh tak pasal2 pulak ^_^

dah siap2 bagi 4 faktor percutian kenapa mesti pergi universal studio tahun ni

tup2 semua dia  reject!!

hah baru 4 list jer dah kena reject ??

tapi rupanya dia duk  tambah tolak, darab, bahagi

semua faktor tu tak cukup kuat untuk ajak dia pergi bercuti  ;(

sebab semua yang kat atas tu bakal memenatkan dia jer…:(  🙁  🙁  🙁  🙁

rupanya dia tak sanggup nak jadi driver terhormat untuk saya!! 😡

penat katanya ..kecuali kalau naik flight dia sanggup ler

jadi kesimpulannya dia nak bercuti tanpa penatkan badan seharian dalam kereta …

🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

pening lagi..kena cari idea lain pulak

💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡

hurm hubby saya  hanya akan tertarik  kalau ada  harga tiket flight yang murah jer..

hahah buat ponek den pikirkan sebab  jer

sekejap bukak website  airasia , lepas tu Malindo , hah lepas tu Mas pulak

tangan dah naik kebas , asyik duk klik2 jer tukar2  website , key in tarikh la…

mata dah berpinar2 kejap tengok kaler merah, kejap kuning, kejap biru pulak

haish, memonetkan betui la …tapi sebab nak cari tiket murah punya pasal kan

tup2 dalam duk godek2 internet n saya terjumpa satu  website ni

flight.getmeen.com 

website ni dah siap2 buat perbandingan harga antara semua flight untuk mana2 destinasi

macam nih

perbandingan harga tiket Mas, air asia, malindo

hah kan senang tu …

taip jer tarikh dan lokasi yang kita nak pergi ..tup2 keluar semua

kalau yang suka travel jauh tu lagi lah best

semua airlines ada, tunjuk best price lagi hahha

1

detail kan maklumat website flight.getmeen.com  ni?

website ni bantu kita untuk carikan beratus ratus syarikat penerbangan untuk tempahan tiket

bagi laman website  yang berbeza dengan harga tiket  yang terbaik !!

paling penting termurah!!!!

flight.getmeen.com ni membolehkan kita survey  tempat percutian yang best ke seluruh dunia

pastu tak payah penat2 nak compare harga

dia dah tolong buat siap2 dah…

kita tinggal pikir berapa jer duit yang ada dalam bank heheh…

lepas ni flight.getmeen.com yang akan bantu saya  tentukan tempat percutian

sape tak nak pergi bercuti dengan bajet rendah + tak penatkan diri untuk perjalanan…

lepas ni hubby dah takde alasan untuk tambah,tolak,darab,bahagi lagi dah kiki

 

resepi brownies nutella

Hai ,

Selamat hari  raya Aidiladha semua ^_^

hari ni masih bercuti raya

dah tak tau nak buat ape..

tetiba ada 2 budak tecik yang comey  ni datang umah

4

 

seronok melayan mereka …

dalam bosan tak tau nak buat aktiviti ape dengan budak2 ni

tetibe teringat plak dekat post blogger yang terkenal skrg ni nameera roslan

kebetulan pagi tadi baru  jer baca blog dia pasal resepi brownies nutella

resepi yang sangat mudah dan cepat

tambah plak dengan dengan gambar yang namee tunjuk dekat blog tu

memang buat budak2 ni teruja nak ikut

hehe bagus betol blog nameera roslan ni

1

uwais dan qaysara

letak jer ipad depan diaorang, berebut 2 beradik ni nak follow step namee memasak…

sangat comel budak berdua ni kan?

3qaysara berebut nak mengacau adunan tepung tu …

si abang pulak tak sabar2 nak masukkan susu  pekat manis

sebab dalam blog namee tu ada gambar yang taruk susu

sambil kacau tepung, sambil belek ipad, takut tertinggal step namee hahah2

taraaaaaa!!!

ni lah hasilnya, kami tadak cup comey2 macam namee tu

maka letak jer dalam loyang nih

qaysara dah tersenyum2 berjaya buat kek hari ni

macam2 yang diaorang belajar..

kata diaorang nak buat kek kena ikut step macam dalam gambar

nanti tak jadi ..

sukatan kena betul, kalo tak kek tak jadi sama macam dalam blog auntie lawa tu

hehe nak cakap auntie namee lawa ler tue.

Kalau korang nak try resepi ni bleh ambik terus dekat SINI 

saya tak segigih namee lagi untuk ambik gambar step by step hihi

o.k lah selamat mencuba ^_^

 

Hotel Equatorial Penang

Hai,

nak citer sket pasal last minute punya plan waktu cuti kemerdekaan hari tu..

rabu sebelum sambutan merdeka hubby tetiba ajak ke penang

katanya mau release tension… bz berminggu dengan event jer..

tapi yang syoknya malam sebelum  bertolak baru kami  sempat survey hotel!!

hahah memang tak banyak pilihan ler…orang lain pon nak holiday jugak kan…

cadangnya mau lepak area belah2 feringgi sana…

tapi kalo dah namanya penang…pantang cuti confirm penuh..

so sudahnya kami ambik lah hotel ni

 

hotel-equatorial-ho-chi

penang equatorial hotel

harga bilik untuk 1 malam rm 350

tp yang terkezutnya deposit dulu rm 500…hahhaha nasib baik ada suami..

selamat duit shopping isteri hhihi

IMG_5780

penang equatorial hotel

hotel ni o.k lah…selesa , lokasi pon agak strategik

tak jauh sangat dengan sg ara dan bayan lepas …

penting untuk saya sebab ada orang tersayang yang tinggal kat situ

so senang la nak melawat diaorang..

cuma ini hotel lama…design bangunan pon nampak lama..

kecuali perabot yang digunakan masih baru

perasaannya sama macam bila korang masuk komtar yang sekarang ni

bangunan lama tapi  dah berubah wajah baru

haha macam tu lah perumpaannya .

jom kita tengok dalam bilik pulak ^_^

IMG_5795

penang equtorial hotel

bilik ni pada saya agak selesa…

walau pun dengan keluasan ruang bilik yang agak  terhad

sesuai untuk couple macam kami ni

kalau yang ada anak-anak saya rasa mungkin agak kurang best la..

tak ada ruang budak2 nak bergerak bebas

IMG_5778

penang equtorial hotel

suami saya dah mula menyusun kerja2 dia…

tengah bercuti pon masih ingat kerja…haiyya

IMG_5779

penang equtorial hotel

ruang ni yang paling saya suka …

sejak ada hobi suka membaca ni sekarang..hehe

bila mata dah agak penat tengok buku terlalu lama…

kita selak jer langsir tu untuk lihat pemandangan pulak

IMG_5797

penang equatorial hotel

dari bilik saya ni  boleh nampak terus bukit jambul

bukit yang real o.k…bukan shopping mall bukit jambul tu hihihi

nampak tak rumah besar tu?

saya kasi zoom sket

IMG_5798

mak ai , tak tahu ler brape tingkat rumah ni …

besar betul …saya mencari cari jugak  pintu masuk rumah ni

duk zoom2  kamera pon tak dapat cari..

tup2 suami panggil masuk bilik..

agaknya dah tau bini dia nak skodeng lebih2 rumah orang hahah…

Dulu zaman belajar kat USM , saya suka lalu dekat perumahan bukit jambul ni

nak tengok rumah2 orang2  kaya penang sambil berangan jap

kiri kanan rumah besaq2…tapi setakat mampu tengok je lah

itu pon dah rasa bersyukur

IMG_6161

penang equatorial hotel

tapi kalau belah malam dari bilik kami ni boleh nampak jambatan baru pulau pinang…

malam ni malam kemerdekaan ..tapi saya tak sempat pulak nak ambik gambar bunga api

tempat paling meriah waktu ambang kemerdekaan dekat penang ni kat padang kota la..

tapi suami awal2 lagi cakap taknak pergi sana..

malas nak terperangkap dalam jem ;(

IMG_5776

penang equatorial hotel

nasib kami tak berapa nak baik dapat katil ni T_T

last minute punya plan macam ni lah kan…

tapi tak ape lah janji selesa

kalau yang ada anak2 atau yang datang berempat pon boleh ambik bilik ni

sebab katil single ni boleh muat 2 orang ^_^

IMG_5793

penang equatorial hotel

pantry macam ni standard la ada kan kat mana2 hotel  + mini free freezer

jajan pon ada ..siap dengan harga

so senang korang nak buat pilihan nak makan yang hotel punya atau beli jer kat luar

contohnya potato chips tu hotel punya harga rm8 , tapi seven E punya harga rm2.60 hhaha…

IMG_5791

penang equatorial hotel

bilik air pon selesa

 

IMG_5788

penang equatorial hotel

ni yang best semua lengkap ada berus + ubat gigi , razor, cotton bud , sanitary bag , talkum powder

so kalau korang tertinggal toiletries bag tu , tok sah risau semua dah ada..

perangai saya walau dah tahu hotel sediakan ..tetap nak bawak toiletries sendiri

dah tentu bedak kita lagi harum daripada hotel punya kan?

IMG_5787

penang equatorial hotel

bagi yang suka berendam lama2 dalam air, silakan

bath tub tersedia dalam bilik

tak perlu susah hati nak turun swimming pool tapi tak ada kawan..

berendam dalam ni pon jadi laa….

okey ini saja cerita pasal hotel..huuhu..

selamat menyambut hari merdeka !!!!

IMG_6283

saya anak merdeka

 

THE SCHOOL JAYA ONE – Malaysia’s First Enrichment Mall

Hai,

20140712_155712

Kali ni nak citer sket pasal shopping mall yang saya pergi bulan puasa  hari tu

kalau  pernah baca post saya yang sebelum ni pasal  BOLD 2014 – “Prismatic Revolution” 

yang pasal final year project budak2 Uitm Shah Alam.

Selalunya untuk exhibition, diaorang akan buat dekat UITM  jer..

tapi kali ni buat dekat  THE SCHOOL JAYA ONE 

kat mana tu?

20140712_155427

jalan masuk ker the school

The School Jaya One ni terletak dekat Petaling Jaya tak jauh mana pon dari highway LDP tu..

lebih kurang 15 minit jer dari highway

nak lebih jelas tengok map ni

Untitled

korang cari jalan universiti atau jalan semangat

nanti jumpa la tu …

kenapa korang kena pergi ?

yang menariknya inilah satu2 shopping mall dekat Malaysia ni yang menerapkan

education elements dalam dia punya deco..

baca nama mall ni pon dah bleh agak kan? mula2 masuk korang akan nampak ni

IMG_4189

hah tu bukan duta The School jaya one  yer , sesajer nak bergambo di situ

al maklum lah kita kan cikgu cikgi..excited lebih dengan school ni hahah..

Shopping mall ni sangat sesuai untuk family yang ada anak2 kecik…

diaorang mesti enjoy bila dapat tengok menda2 camni

20140712_155847

 

20140712_155835

 

 

 

20140712_160320

 

20140712_160302

seronok sangat tengok budak2 kecik tu

siap boleh play araound lagi dengan menda2 macam ni

tapi saya rasa bukan setakat diarang jer pon…

mak2 budak pon tentu excited nak bergambar kan?

macam mak budak nih

IMG_4075

haha…cantik betul tempat rehat betulkan kaki nih

berehat la jap sebelum sambung shopping kikiki…

20140712_155821

 

ini adalah ruang masuk ker mall

20140712_160122

 

yang bestnya macam2 aktiviti yang dijalankan kat sini

untul lebih detail korang boleh visit dia punya website dan tengok senarai EVENTS yang menarik kat sana

20140712_155814

 

mereka  menjanjikan yang terbaik untuk kanak2 …

lagi best The School ni jugak menyediakan bilik yang lengkap dengan tv dan aircond untuk parents yang nak rehat jap dengan baby

Kalau korang nak ke toilet disana , sebelum samapai toilet korang akan lalu bilik tu…

saya tak sempat nak ambik gambar sebab kamera dengan henpon dua2 bateri dah habis T_T

tapi yang pastinya bilik tu sangat selesa bak hang !!!!

ini adalah antara kemudahan yang ada kat sini setakat ini

Mall ni kira baru lah jugak…baru start beroperasi 2013

so lepas ni mungkin ada lagi banyak company yang akan join

lagi banyak, lagi meriah kan !!

^_^

20140712_155948

 

Ramadhan yang telah berlalu

Hai,

Alhamdulillah…selesai menyambut bulan ramadhan dan syawal…

bulan puasa tahun ni dapatlah menyediakan juadah puasa selama sebulan untuk suami…

kalo tahun lepas weekend je lah…

syukur alhamdulillah….di beri kesempatan daripada ALLAH untuk melaksanakan ibadat ini

moga2 tahun depan masih diberi peluang untuk bertemu Ramadhan olehNYA.

kalau nak di hitungkan besarnya kasih sayang tuhan pada hambanya…memang tak terkira

sabar…sabar..dan sabar…boleh menjadikan kita manusia yang bersyukur…

nikmat hidup itu akan dapat dirasai saat kita bersyukur…

huhu ayat2 syahdu sket…..

Bulan puasa hari tu sempat balik berbuka, bersahur dan berterawih  di kampung

syukur alhamdulillah…

sempat la snap pic kami laki bini ^_^

photographer by my adik2 la kan….

 

 

IMG_4301

 

IMG_4300

 

a

 

IMG_4351

balik dari berterawih

 

 

 

 

 

Pertandingan Menulis Surat 1Malaysia 2014

Hai,

Lama betul tak update blog..

walau pun nak update ni bukan susah pon, taip jer kan membebel2 sesorang

kalo mood tu tak ada tak akan jadi jugak …bagi yang malas macam saya ni lah

tapi bila tengok jer ada contest yang best macam ni terus rasa nak share dengan korang

iaitu Pertandingan Menulis Surat 1 Malaysia 2014 !!!

jom kita menulis surat pulak , dah lama tak menulis surat ni..

last sekali masa tingkatan 4 jer…lepas tu memang langsung tak dah..hahah

telefon kan dah ada …

tapi sekali sekala kita kembalikan nostalgia menulis surat pon seronok jugak kan?

lagi seronok bila surat kita tulis tu boleh menang hadiah!!!!

waaa tambah keseronokan hahaha…

DSC00951

 

Untitled

Hadiah mengikut kategori

TERMA DAN SYARAT PERTANDINGAN

a) Peserta mestilah merupakan warganegara Malaysia.
b) Setiap peserta hanya dibenarkan menghantar 1 penyertaan sahaja.
c) Penyertaan mestilah sampai selewat-lewatnya pada 31 Ogos 2014 kepada Sekretariat Pertandingan.
d) Surat yang ditulis mestilah mengikut tema yang ditetapkan
e) Karya yang diciplak adalah tidak dibenarkan. Sekiranya didapati surat yang dihantar bukan karya asli, maka penyertaan akan dibatalkan serta-merta.
f) Surat mestilah ditulis dalam Bahasa Malaysia sahaja.
g) Surat mestilah bertulis tangan, kemas, dan mudah dibaca. Tidak dibenarkan sama sekali menggunakan mesin taip atau computer. Peserta Kategori D OKU (Penglihatan) hendaklah menggunakan mesin taip Braille dan karya yang dihantar disertakan dengan terjermahan.
h) Surat yang ditulis mesti mengandungi jumlah patah perkataan mengikut kategori seperti yang berikut:

KATEGORI PERTANDINGAN 
i. Kategori A : Pelajar sekolah rendah (Tahun 1 hingga Tahun 6)
ii. Kategori B : Pelajar sekolah menengah (Tingkatan 1 hingga
Tingkatan 5)
iii. Kategori C : Terbuka bagi rakyat Malaysia yang berusia 18 tahun dan ke
atas
iv. Kategori Khas : Terbuka bagi Orang Kelainan Upaya (OKU) berusia 9
tahun hingga 45 tahun
b) Pertandingan ini dibuka dari 1 Julai 2014 hingga 31 Ogos 2014.
c) Setiap peserta hendaklah memilih salah satu pilihan tajuk yang diberikan
seperti berikut:

MAKLUMAT PERTANDINGAN / TEMA

i. Tulis sepucuk surat tidak rasmi kepada Perdana Menteri Malaysia
untuk menyatakan kenapa Malaysia menjadi destinasi pilihan pelancong
asing.

ii. Tulis sepucuk surat tidak rasmi kepada Perdana Menteri Malaysia
tentang pengalaman dan keistimewaan melancong di Malaysia.

iii. Tulis sepucuk surat tidak rasmi kepada Perdana Menteri Malaysia
tentang cadangan untuk meningkatkan industri pelancongan di kawasan
anda yang berkonsepkan Pelancongan 1Malaysia.

d) Format surat adalah SURAT TIDAK RASMI.

 Surat dan borang penyertaan yang telah lengkap diisi hendaklah diposkan kepada:

Pertandingan Menulis Surat 1Malaysia 2014
P.O. Box 1000
50796 Kuala Lumpur

k) Sila sertakan sampul surat kosong bersaiz A4, beralamat sendiri dan bersetem RM0.80 untuk pihak penganjur mengirimkan sijil penyertaan. Satu sampul surat untuk satu sijil penyertaan sahaja.

l) Setiap penyertaan bagi Kategori A dan Kategori B mestilah disahkan/dicop oleh pihak sekolah.
m) Sila nyatakan kategori anda di sudut atas kiri sampul surat penyertaan anda. Contoh sampul surat penyertaan yang mengandungi karya, borang, dan sampul kosong

Borang pertandingan DOWNLOAD  DISINI

pesanan : surat ini mesti ditulis yer..bukan ditaip, so jangan lupa pastikan tulisan korang kemas ^_^

untuk lebih details…korang boleh klik DISINI