Mencari penerbangan paling murah !!!

Hai,

Bila da nak masuk hujung2 tahun ni

kepala mula la duk berpikir2  mana la mau bercuti plak kali ni

setahun bekerja non stop ( ecece bunyik mcm pekerja cemerlang jerk ) …

macam kita la yang paling busy kat opis

imagesphui kt diri sendiri !!  hahah!!

Kadang2 bila kita nak merancang cuti ni sebenarnya  kat mana2 pon tak kisah la kan

sebab yang paling penting adalah kita kena tahu apakah  faktor terpenting tujuan kita bercuti..

saya ni kekadang pening gak dalam duk cari faktor ape yang boleh  yakinkan hubby

bila nak  tentukan  destinasi nih

penting dapat kelulusan dari hubby sebab 70% kos dtgnya dari kocek suami tersayang

hahah…kopak kan laki sendiri tak ape kan? ^_^

okeh ni list yang ada dalam kepala saya

1. adakah tempat tu dapat relaxkan minda?(lupakan hal tempat keje)  wajib utk santai2 diri

2.kawasan sekitar best x? yang penting wajib ada tempat shopping ler

3. sebelum ni pernah pergi x? black list awal2 tempat yang pernah pergi  muahaha

4. tempat makan2 banyak ker tak? paling  penting yang halal la

okeh la katakan  nak pergi universal studio tu kan yang kat singapore

resorts-world-universal-studios-sentosa-590x379

dah cakap dekat hubby  teringin jugak nak bergambar kat depan globe ni

tak dapat nak pusing all around the world pon tak pe

janji dapat ambik gambar dengan globe ni kira dah pusing 1 dunia la tu..hahah

bila duk baca review pasal universal studio tetiba rasa mengidam la pulak

eh tak pasal2 pulak ^_^

dah siap2 bagi 4 faktor percutian kenapa mesti pergi universal studio tahun ni

tup2 semua dia  reject!!

hah baru 4 list jer dah kena reject ??

tapi rupanya dia duk  tambah tolak, darab, bahagi

semua faktor tu tak cukup kuat untuk ajak dia pergi bercuti  ;(

sebab semua yang kat atas tu bakal memenatkan dia jer…:(  🙁  🙁  🙁  🙁

rupanya dia tak sanggup nak jadi driver terhormat untuk saya!! 😡

penat katanya ..kecuali kalau naik flight dia sanggup ler

jadi kesimpulannya dia nak bercuti tanpa penatkan badan seharian dalam kereta …

🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

pening lagi..kena cari idea lain pulak

💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡 💡

hurm hubby saya  hanya akan tertarik  kalau ada  harga tiket flight yang murah jer..

hahah buat ponek den pikirkan sebab  jer

sekejap bukak website  airasia , lepas tu Malindo , hah lepas tu Mas pulak

tangan dah naik kebas , asyik duk klik2 jer tukar2  website , key in tarikh la…

mata dah berpinar2 kejap tengok kaler merah, kejap kuning, kejap biru pulak

haish, memonetkan betui la …tapi sebab nak cari tiket murah punya pasal kan

tup2 dalam duk godek2 internet n saya terjumpa satu  website ni

flight.getmeen.com 

website ni dah siap2 buat perbandingan harga antara semua flight untuk mana2 destinasi

macam nih

perbandingan harga tiket Mas, air asia, malindo

hah kan senang tu …

taip jer tarikh dan lokasi yang kita nak pergi ..tup2 keluar semua

kalau yang suka travel jauh tu lagi lah best

semua airlines ada, tunjuk best price lagi hahha

1

detail kan maklumat website flight.getmeen.com  ni?

website ni bantu kita untuk carikan beratus ratus syarikat penerbangan untuk tempahan tiket

bagi laman website  yang berbeza dengan harga tiket  yang terbaik !!

paling penting termurah!!!!

flight.getmeen.com ni membolehkan kita survey  tempat percutian yang best ke seluruh dunia

pastu tak payah penat2 nak compare harga

dia dah tolong buat siap2 dah…

kita tinggal pikir berapa jer duit yang ada dalam bank heheh…

lepas ni flight.getmeen.com yang akan bantu saya  tentukan tempat percutian

sape tak nak pergi bercuti dengan bajet rendah + tak penatkan diri untuk perjalanan…

lepas ni hubby dah takde alasan untuk tambah,tolak,darab,bahagi lagi dah kiki

 

THE SCHOOL JAYA ONE – Malaysia’s First Enrichment Mall

Hai,

20140712_155712

Kali ni nak citer sket pasal shopping mall yang saya pergi bulan puasa  hari tu

kalau  pernah baca post saya yang sebelum ni pasal  BOLD 2014 – “Prismatic Revolution” 

yang pasal final year project budak2 Uitm Shah Alam.

Selalunya untuk exhibition, diaorang akan buat dekat UITM  jer..

tapi kali ni buat dekat  THE SCHOOL JAYA ONE 

kat mana tu?

20140712_155427

jalan masuk ker the school

The School Jaya One ni terletak dekat Petaling Jaya tak jauh mana pon dari highway LDP tu..

lebih kurang 15 minit jer dari highway

nak lebih jelas tengok map ni

Untitled

korang cari jalan universiti atau jalan semangat

nanti jumpa la tu …

kenapa korang kena pergi ?

yang menariknya inilah satu2 shopping mall dekat Malaysia ni yang menerapkan

education elements dalam dia punya deco..

baca nama mall ni pon dah bleh agak kan? mula2 masuk korang akan nampak ni

IMG_4189

hah tu bukan duta The School jaya one  yer , sesajer nak bergambo di situ

al maklum lah kita kan cikgu cikgi..excited lebih dengan school ni hahah..

Shopping mall ni sangat sesuai untuk family yang ada anak2 kecik…

diaorang mesti enjoy bila dapat tengok menda2 camni

20140712_155847

 

20140712_155835

 

 

 

20140712_160320

 

20140712_160302

seronok sangat tengok budak2 kecik tu

siap boleh play araound lagi dengan menda2 macam ni

tapi saya rasa bukan setakat diarang jer pon…

mak2 budak pon tentu excited nak bergambar kan?

macam mak budak nih

IMG_4075

haha…cantik betul tempat rehat betulkan kaki nih

berehat la jap sebelum sambung shopping kikiki…

20140712_155821

 

ini adalah ruang masuk ker mall

20140712_160122

 

yang bestnya macam2 aktiviti yang dijalankan kat sini

untul lebih detail korang boleh visit dia punya website dan tengok senarai EVENTS yang menarik kat sana

20140712_155814

 

mereka  menjanjikan yang terbaik untuk kanak2 …

lagi best The School ni jugak menyediakan bilik yang lengkap dengan tv dan aircond untuk parents yang nak rehat jap dengan baby

Kalau korang nak ke toilet disana , sebelum samapai toilet korang akan lalu bilik tu…

saya tak sempat nak ambik gambar sebab kamera dengan henpon dua2 bateri dah habis T_T

tapi yang pastinya bilik tu sangat selesa bak hang !!!!

ini adalah antara kemudahan yang ada kat sini setakat ini

Mall ni kira baru lah jugak…baru start beroperasi 2013

so lepas ni mungkin ada lagi banyak company yang akan join

lagi banyak, lagi meriah kan !!

^_^

20140712_155948