Mesin OMR – Gajet untuk cikgu

Hai,

Kerja saya kat tempat baru semakin mudah sekarang

Sejak jumpa mesin tanda paper OMR ni

Atau nama sebenarnya

Mesin pembaca tanda optik

Haha kalau dalam bahasa melayu mesti ramai yang tak tahu kan..

tapi kalau dalam bahasa inggeris  nya Optical mark reader  ( OMR )

Heheh sap2 jer keje boleh siap!

Tarak hal lah kalau ada yang nak mintak tolong

tandakan paper objektif ni

Tak sampai 15 minit boleh siap untuk semua tingkatan.

Kebanyakkan sekolah dah ada mesin OMR  ni kot…

Cuma saya jer baru 1st time nak belajar guna hehe

20140520_090159

Mula2 nak guna terkial- kial jugak

Dah la masuk bilik peperiksaan time tak ada orang

Tapi nasib baik S/u peperiksaan ni bagus

dah letak siap- siap  instruction untuk guna mesin ni

Haha sangat memahami orang jakun macam saya nih ^_^

2014-05-24 12.22.42

Hah mudahkan?

Yang lagi best siap buatkan analisis soalan lagi

hahah Sangat best 2014-05-24 12.33.39

Tengok tu kita dah boleh tahu purata pelajar yang jawab dengan betul bagi setiap soalan

Contohnya soalan 1 berapa orang yang jawab betul, berapa yang jawab salah

Kalau nak tahu lebih detail pasal mesin ni boleh tengok SINI

So senang lah nak buat analisis item untuk soalan ^_^

Kalau ada mana2 S/U peperiksaan yang baca blog ni

Teringin nak oder…meh2 contact no ni

Sama2 kita mudahkan cikgu2 kita semua yer

20140520_090159-1

ada juga yang boleh buat loan…heheh

tengok SINI

#gajetbest